Klarar din limfog kyla?

image_pdfimage_print

När du väljer lim är det viktigt att du vet vad limfogen skall utsättas för. Om du redan valt lim är det viktigt att du tar reda på vilka egenskaper limmet har, t ex vad händer om din limfog utsätts för kyla och låga temperaturer?

När limfogen utsätts för låga temperaturer blir limmet oftast sprött och när en sådan fog utsätts för slag spricker hela fogen.

Vi har utarbetat metoder för att kunna bestämma hur mycket energi en limfog absorberar när limfogen utsätts för kyla eller när temperaturen sjunker under det limfogen egentligen skall klara av. Ju högre energi limfogen absorberar desto slagtåligare blir den.

Genom att bestämma denna egenskap finns det möjlighet att välja lim som absorberar energi inom lämpliga temperaturområden. Det brukar vara svårt att få reda på dessa fakta annars.

Det är viktigt att bestämma vilka egenskaper limmet bör ha för att fungera och därefter ta reda på vilket lim som är lämpligast. Om ditt lim inte håller måttet kan vi hjälpa dig att finna alternativa lim som fungerar bättre