Paxymer nominerad till Nordic Cleantech Open

image_pdfimage_print

Juryn består av Dow Chemicals och SABIC Ventures tillsammans med en rad andra riskkapital- och industribolag. Disruptive Materials vann förra årets upplaga av tävlingen, i år hade man rekordantalet 111 sökande.

”Nordic Cleantech Open är ett utmärkt sätt för oss att få insikt i vad som händer i det Nordiska miljöteknik landskapet då det gäller nya företag. Vi är väldigt imponerade av de företag som är med på topp 25 och ser fram emot att träffa entreprenörerna”, säger Mary McCarthy, Investment Manager på SABIC Ventures.

Paxymer är stolta över att ha kommit såhär långt i tävlingen, VD Amit Paul kommenterar ”Det är hård konkurrens inom nordisk cleantech, det finns väldigt många hightech bolag i sektorn. Det är smickrande att juryn rankat oss bland de mest intressanta 25 bland så många sökande bolag.”
 
Beskrivning av Paxymer från Nordic Cleantech Opens pressrelease

Paxymer (Sverige)
Paxymer har patenterat ett nytt flamskyddsystem för polyolefinplaster helt fri från giftiga kemikalier. Resultatet är bättre användbarhet, brandsäkerhet och miljöpåverkan. En fungerande grön ersättare för bromerade flamskyddsmedel.”

För mer information om Paxymer: www.paxymer.se
För mer information om Nordic Cleantech Open:
http://www.nordiccleantechopen.com