Keynote speaker – Doc Swaraj Paul – vid den välrenommerade China Coat i Shanghai i november 2015.

image_pdfimage_print

Dr Swaraj Paul China Coat 2015

Swaraj Paul kommer förutom att föreläsa som en av huvudtalarna på ’wood coatings chinacoat conference’ även att presentera den unika Paxymer-teknologin på Tech corner på själva mässan.

Det är inte första gången Swaraj är inbjuden till Kina för att föreläsa om Paxymer det halogenfria flamskyddssystemet. Redan 2010 representerade Swaraj kemikalieinspektionen, KemI, när han föreläste för hälso och miljöministern vid ett möte om riskerna med brominnehållande flamskydd och informerade om halogenfria alternativ. Det fantastiska var att ministern efter detta möte satte upp tuffa miljökrav för att undvika att begå samma misstag som västvärlden.

阻燃技術: 嚴謹的檢討 Flame Retardant Technology: A Critical Look   

Lyder titeln på föredraget.
Swaraj kommer att belysa basmekanismerna som kontrollerar flamskyddsbeteendet, där huvudfokus ligger på intumescentsystemen. Halogenbaserade flamskydd och deras inverkan på miljön kommer kritiskt att granskas. Testmetoder för att utvärdera flamskydd kommer att visas för olika applikationer. Swaraj kommer också att berätta kring alternativa flamskyddssystem som finns för att undvika de persistenta och cancerogena halogenbaserade systemen och i samband därmed introducera Paxymer som ett av dessa möjliga system.

Bakgrund: ’The World Coatings Show’ hålls för 20:e året i rad 18-20 november och konferensen 16-17 november. Utställningshallarna 7 till antalet mäter 56.000 m2 med 1000 utställare och brukar besökas av över 30000 personer. Råvaruteknologi, produktionsteknologier av färg o lack, lim, analysutrustning och dess säkerhet liksom miljö och hälsa finns i montrarna.